VISTAS PELMEŅI

6 porcijas

Sastāvdaļas pelmeņu mīklai:

  • 130 g milti
  • 60 ml ūdens
  • 1 šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 230 g malta vista (ciskas daļa)
  • 170 g smalki sagrieztu Napa kāposti
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu sīpoli
  • 1 tējkarote rīvēts ingvers
  • 2 ēdamkarotes sojas mērce
  • ½ tējkarote sezama eļļa
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 3 daiviņas pipari

Gatavošana:

  • Pelmeņu mīklai: sajauciet miltus, ūdeni un samīciet, līdz mīkla kļūst lipīga un virsma kļūst gluda.
  • Pārklājiet to ar mitru drānu un atstājiet 30 minūtes.
  • Mīklu izrullē uz miltiem apkaisītas virsmas garā taisnstūrī.
  • Pārgrieziet mīklu uz pusēm un pēc tam sagrieziet katru pusi 12 mazos gabaliņos.
  • Katram rullīti uzbirdina nedaudz miltus un katru mīklas gabalu izrullējiet katram pelmeni atsevišķi, kura diametrs ir aptuveni 10 cm. Noliek malā pildījumam.
  • Varat izmantot veikalā iegādāto pelmeņu gatavo mīklu un izlaist šo darbu.
  • Gatavo pildījumu - sajauc visas sastāvdaļas kopā.
  • Lai saliktu pelmeni- uzlieciet mīklas gabalu uz plaukstas un 1 tējkaroti pildījumu uzlieciet mīklas centrā. Nepārpildiet. Iemērciet rādītājpirkstu nelielā ūdens daudzumā un samitriniet iesaiņojuma ārējās malas. Salokiet pelmeni, lai izveidotos pusmēness forma. Nospiediet un cieši noslēdziet tā galus.
  • Ietītos pelmeņus kārto uz šķīvja, kas izklāts ar cepampapīru, lai pelmeņi neliptu pie šķīvja apakšas. Atkārtojiet iepriekšējās darbības, līdz pildījums ir izlietots.
  • Uzkarsē katlu ar ūdeni un uzvāra. Uzmanīgi iemetiet pelmeņus ūdenī, vāriet dažas minūtes, līdz pelmeņi uzpeld virspusē.
  • Izmantojiet sietiņu, lai tos izņemtu un uzliktu uz šķīvja.
  • Atkārtojiet to pašu, līdz visi pelmeņi ir izvārījušies.
  • Uzkarsē pannu ar nedaudz eļļas. Uz pannas izkārtojiet apmēram 8 pelmeņus un cept tos līdz apakša kļūst gaiši brūna. Apmēram 2 līdz 3 minūtes.
  • Apgrieziet to un apcepiet uz pannas pārējās pelmeņu puses. Pievienojiet vairāk eļļas un atkārtojiet to pašu procesu, līdz visi pelmeņi ir kļuvuši zeltaini brūni un kļuvuši kraukšķīgi.
  • Pasniedziet pelmeņus siltus kopā ar mērces bļodiņu mērcēšanai.