VEĢETĀRAIS BURITO

1 porcija

Sastāvdaļas 1 tortilijai:

  • 1+1 ola + olas baltums
  • 1/4 tase ūdens
  • 2 tējk maltas linsēklas
  • šķipsniņa sāls
Burito pildījums:
  • 1/3 tase ūdens
  • 2 ēdamkarotes FitLine Feel Good jogurts
  • 1 ēdamkarote FitLine Zellschutz Antioxy
  • 3 ēdamkarotes pupiņas
  • salātu lapas
  • rīvēts siers piem. Čedara, Grujerafolija.
Gatavošana:
  1. Mazā bļodiņā sajauciet visas tortiljas sastāvdaļas un novietojiet malā. 
  2. Tikmēr uzkarsējiet lielu pannu ar eļļu.
  3. Uzsildiet cepeškrāsns cepjamo pannu. Novietojiet to cepeškrāsns režģa augšējā trešdaļā.
  4. Ielejiet maisījumu cepešpannā.
  5. Cepiet zeltaini brūnas un izmantojiet metāla lāpstiņu, lai maigi atbrīvotu tortiljas malas. Pēc tam ar lāpstiņu atkal uzmanīgi pabīdiet to zem tortiljas, lai tā būtu vaļīga no pannas apakšas.
  6. Ievietojiet pannu cepeškrāsnī uz pāris minūtēm, lai tortilja sarūk un ir nedaudz burbuļojoša.
  7. Ja vēlaties, varat to apgriezt un vēlreiz viegli apcept, lai arī šī puse kļūtu zeltaini brūna.
  8. Noliek malā uz folijas gabala. 
  9. Ievietojiet izvēlētos pildījumus tortiljas centrā un satiniet.
  10. Cieši ietiniet folijā, pēc tam vai nu ievietojiet to ledusskapī līdz nākamai dienai vai arī ievietojiet cepeškrāsnī 200ºC uz 5 minūtēm (tas priekš tortiljas satura un formas nostiprināšanas, lai tā neiztītos un neizšļakstītos pildījumus).
  11. Ja karsē nākamajā dienā, ievietojiet 200ºC cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm.