VEĢETĀRAIS BURITO
1 porcija
Sastāvdaļas 1 tortilijai:
- 1+1 ola + olas baltums
- 1/4 tase ūdens
- 2 tējk maltas linsēklas
- šķipsniņa sāls
- 1/3 tase ūdens
- 2 ēdamkarotes FitLine Feel Good jogurts
- 1 ēdamkarote FitLine Zellschutz Antioxy
- 3 ēdamkarotes pupiņas
- salātu lapas
- rīvēts siers piem. Čedara, Grujerafolija.
- Mazā bļodiņā sajauciet visas tortiljas sastāvdaļas un novietojiet malā.
- Tikmēr uzkarsējiet lielu pannu ar eļļu.
- Uzsildiet cepeškrāsns cepjamo pannu. Novietojiet to cepeškrāsns režģa augšējā trešdaļā.
- Ielejiet maisījumu cepešpannā.
- Cepiet zeltaini brūnas un izmantojiet metāla lāpstiņu, lai maigi atbrīvotu tortiljas malas. Pēc tam ar lāpstiņu atkal uzmanīgi pabīdiet to zem tortiljas, lai tā būtu vaļīga no pannas apakšas.
- Ievietojiet pannu cepeškrāsnī uz pāris minūtēm, lai tortilja sarūk un ir nedaudz burbuļojoša.
- Ja vēlaties, varat to apgriezt un vēlreiz viegli apcept, lai arī šī puse kļūtu zeltaini brūna.
- Noliek malā uz folijas gabala.
- Ievietojiet izvēlētos pildījumus tortiljas centrā un satiniet.
- Cieši ietiniet folijā, pēc tam vai nu ievietojiet to ledusskapī līdz nākamai dienai vai arī ievietojiet cepeškrāsnī 200ºC uz 5 minūtēm (tas priekš tortiljas satura un formas nostiprināšanas, lai tā neiztītos un neizšļakstītos pildījumus).
- Ja karsē nākamajā dienā, ievietojiet 200ºC cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm.