ŠOKOLĀDES KŪKA AR ZEMU OGĻHIDRĀTU SATURU
12 porcijas
Sastāvdaļas:
- 1 ēdamkarote sviests vai kokosriekstu eļļa - pannas ietaukošanai
- 270 g tumšā šokolāde (vismaz 70% kakao)
- 150 g sviests
- 5 olas
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakts
- 40g ProShape All-in-1 šokolādes šeiks
- 12 rabarberi
- 400 g gatavas zemenes
- 4 tējkarotes citrona sulas (pēc izvēles)
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160ºC.
- Pannas diametrs līdz 20-22 cm.
- Formu ieziež ar sviestu vai kokosriekstu eļļu un piestiprina apaļa cepampapīru.
- Sadaliet šokolādi gabalos un sagrieziet sviestu.
- Izkausējiet kopā sviestu un šokolādi.
- Esiet uzmanīgi – šokolāde viegli piedeg, tāpēc nemitīgi to maisiet.
- Pēc izkausēšanas - ļaujiet maisījumam nedaudz atdzist.
- Atdaliet olas dzeltenumus un baltumus atsevišķos traukos.
- Olu baltumiem pievieno sāli un saputo ar mikseri, līdz veidojas stingras putas.
- Atlikt malā.
- Pievieno vaniļu olu dzeltenumiem un sakult līdz vienmērīgai konsistencei.
- Izkausēto šokolādi un sviestu ielej olu dzeltenumos un kārtīgi samaisa.
- Iecilā olu baltumus.
- Samaisa līdz vienmērīgai konsistencei.
- Mīklu ielej formā un jācep apmēram 15 minūtes.
- Lai pārbaudītu gatavību - zobu bakstāmo iespiežot dziļumā, tam vajadzētu būt ar mitrām drupačām, nevis šķidru mīklu.