MĀJAS SĒŅU RAVIOLLI AR PESTO

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 200 g kviešu milti
  • 1/8 tējk malts kurkuma
  • sāls & pipari
  • olīveļļa
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas kubiņos
  • 150g sēnes, smalki sagrieztas
  • 50 g vegāniskā krējuma siera
  • 1 neliela sauja svaigs baziliks, sasmalcināts. Papildus baziliks dekorēšanai
  • 2 ēdamkarotes ciedru rieksti
  • 4 ēdamkarotes vegānisks zaļais pesto vai zemāk skatiet recepti 

Pesto gatavošanas recepte:

  • 4 ēdamkarotes ciedru riekstu
  • 1 liels ķekars bazilika lapas
  • 2 ēdamkarotes raugs
  • 100 ml olīveļļa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 citrona sula

Gatavošana:

  1. Bļodā samaisa miltus, kurkumu un šķipsniņu sāli. 
  2. Vidū izveido iedobi. Tajā ielej 1 ēdamkaroti olīveļļu un 100 ml ūdeni.
  3. Samaisiet ar karoti. 
  4. Mīklu pārliek uz tīras darba virsmas. Mīciet 5 minūtes.
  5. Tad ietiniet cepampapīrā un ievietojiet ledusskapī uz 20 minūtēm (neatstājiet ilgāk, jo makaroni sāks izžūt).
  6. Tikmēr pannā uz vidējas uguns uzlej olīveļļu. Apmēram 1 minūti apcep ķiplokus, līdz tie sāk brūnēt.
  7. Pēc tam pievieno sēnes un šķipsniņu sāli, piparus. 
  8. Gatavojiet 8-10 minūtes.
  9. Pārlieciet bļodā un pievieno vegānisko krējuma sieru un baziliku. 
  10. Samaisiet, lai tas kļutu viendabīgs. Ļauj nedaudz atdzist.
  11. Ja gatavojat mājās gatavotu pesto, pievienojiet visas sastāvdaļas virtuves kombainā. Pievieno sāli un piparus. 
  12. Sablenderē.
  13. Izņem makaronus no ledusskapja un pārgrieziet uz pusēm. 
  14. Apkaisiet darba virsmu ar miltiem un izrullējiet vienu pusi garā taisnstūrī, līdz tā ir aptuveni 2–3 mm bieza. Jo plānāks, jo labāk. 
  15. Pēc tam pārliek mīklu uz cepamā papīra (tas neļaus ravioli pielipt pie darba virsmas). 
  16. Ieliek apmēram tējkarotes lielumu sēņu pildījumu vienā līnijā pa mīklas centru ar aptuveni 4 cm atstarpi starp tiem. 
  17. Pēc tam atlikušo mīklas gabalu izrullē līdzīgā formā un biezumā. 
  18. Uzmanīgi novietojiet to virsū un saspiediet to ap pildījumu, vienlaikus spiežot uz leju, lai izspiestu starp mīklu iesprostoto gaisu. Izmantojiet makaronu griezēju vai nazi, lai sagrieztu kvadrātos apmēram 1 cm attālumā no pildījuma. 
  19. Atkārtoti izrullējiet atlikušo mīklu, lai izveidotu atlikušos ravioli, un atkārtojiet, līdz esat iztērējis visu pildījumu. 
  20. Vajadzētu sanākt apmēram 12-14 ravioli.
  21. Katliņā ar verdošu ūdeni ravioli gatavo 5 minūtes (ja nepieciešams, pagatavojiet pa partijām). 
  22. Tikmēr pannā uz vidējas uguns apgrauzdē ciedru riekstus līdz tie zeltaini brūni.
  23. Ravioli liek uz šķīvjiem un katru porciju pārkaisa ar ēdamkaroti vegāniskā pesto, dažiem grauzdētiem ciedru riekstiem, dažām bazilika lapiņām, svaigi maltiem melnajiem pipariem un nedaudz olīveļļas.