LASIS VALRIEKSTA- ROZMARĪNA MĒTELĪ

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 2 tējkarotes Dižonas sinepes
  • 1 ķiploka daiviņa, malta
  • ¼ tējkarote citrona miziņa
  • 1 tējkarote citrona sula
  • 1 tējkarote sasmalcināts svaigs rozmarīns
  • ½ tējkarote medus
  • ½ tējkarotes košera sāls
  • ¼ tējkarotes sasmalcināts sarkanais pipars
  • 3 ēdamkarotes rīvmaize
  • 3 ēdamkarotes smalki sasmalcinātu valrieksti
  • 1 tējkarote neapstrādātas augstākā labuma olīveļļa
  • 1  laša fileja bez ādas
  • olīveļļa cepšanai
  • sasmalcināti svaigi pētersīļi un citrona daiviņas dekorēšanai
Gatavošana:
  1. Uzkarsē cepeškrāsni. 
  2. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.
  3. Mazā bļodiņā sajauc sinepes, ķiplokus, citrona miziņu, citronu sulu, rozmarīnu, medu, sāli un sasmalcinātus sarkanos piparus. 
  4. Citā mazā bļodā samaisa rīvmaizi, valriekstus un eļļu.
  5. Uz sagatavotās cepešpannas liek lasi. Zivi pārziež ar sinepju maisījumu un apkaisa ar panējamo rīvmaizes maisījumu, piespiežot to, lai pieliptu. 
  6. Viegli pārklājiet ar olīveļļu. Ideāli, ja aerosola veidā.
  7. Cep apmēram 8 līdz 12 minūtes atkarībā no zivs biezuma.
  8. Apkaisa ar pētersīļiem un pēc vēlēšanās pasniedz ar citrona šķēlītēm.