LAŠA SUŠI SALĀTI
1 porcija
Sastāvdaļas:
- 1 glāze suši rīsu (200 g)
- 1 glāze ūdens (240 ml)
- 3 ēdamkarotes rīsu etiķa
- 1½ tējkarote cukura
- ½ tējkarote sāls
- 225 g laša fileja
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 2 ēdamkarotes citronu sulas
- ½ avokado, sagriezts plānās šķēlēs
- ½ gurķis, sagriezts gareniski uz pusēm un plānās šķēlītēs
- 2 ēdamkarotes marinēts ingvers
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 5 mazas nori lapas
- ¼ tējkarotes grauzdētas sezama sēklas
- ¼ tējkarotes melnās sezama sēklas
Gatavošana:
- Rīsus ieberat sietā un iemērciet tos bļodā, kas piepildīta ar ūdeni. Dažas reizes izkratiet rīsus, lai atdalītu lieko cieti.
- Rīsus ieber vidēja izmēra katlā, pievieno 1 glāzi (240 ml) ūdens. Katlam uzliek vāku un vāra uz vidēji lielas uguns.
- Kad tas uzvārās, samaziniet siltumu līdz vidēji zemai un ļaujiet vārīties vēl 10 minūtes.
- Noņem katliņu no uguns un ļauj pastāvēt 15 minūtes.
- Noņemiet vāku un ar dakšiņu vai rīsu lāpstiņu samaisiet rīsus. Pārlejiet rīsus lielā bļodā.
- Sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli pārlej karstiem rīsiem. Viegli samaisiet sastāvdaļas. Pārklājiet un novietojiet malā, līdz pasniegšanai.
- Viegli sagrieziet laša fileju apmēram 1 cm kubiņos. To ir vieglāk sagriezt, ja lasi uz dažām minūtēm ievieto saldētavā, lai tas sacietē.
- Pirms pasniegšanas ielieciet lasi bļodā un pārlejiet to ar sojas mērci un citronu sulu.
- Pasniegšanai vidēji lielā bļodā ielieciet dažas karotes rīsu. Pievieno garšvielas, lasi, avokado, gurķi, ingveru, sīpolus, nori loksnes, grauzdētās sezama sēklas un melnās sezama sēklas.