LAŠA SUŠI SALĀTI

1 porcija

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze suši rīsu (200 g)
  • 1 glāze ūdens (240 ml) 
  • 3 ēdamkarotes rīsu etiķa
  • 1½ tējkarote cukura
  • ½ tējkarote sāls
  • 225 g laša fileja
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • ½ avokado, sagriezts plānās šķēlēs
  • ½ gurķis, sagriezts gareniski uz pusēm un plānās šķēlītēs
  • 2 ēdamkarotes marinēts ingvers
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 5 mazas nori lapas
  • ¼ tējkarotes grauzdētas sezama sēklas
  • ¼ tējkarotes melnās sezama sēklas

Gatavošana:

  1. Rīsus ieberat sietā un iemērciet tos bļodā, kas piepildīta ar ūdeni. Dažas reizes izkratiet rīsus, lai atdalītu lieko cieti.
  2. Rīsus ieber vidēja izmēra katlā, pievieno 1 glāzi (240 ml) ūdens. Katlam uzliek vāku un vāra uz vidēji lielas uguns.
  3. Kad tas uzvārās, samaziniet siltumu līdz vidēji zemai un ļaujiet vārīties vēl 10 minūtes. 
  4. Noņem katliņu no uguns un ļauj pastāvēt 15 minūtes.
  5. Noņemiet vāku un ar dakšiņu vai rīsu lāpstiņu samaisiet rīsus. Pārlejiet rīsus lielā bļodā.
  6. Sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli pārlej karstiem rīsiem. Viegli samaisiet sastāvdaļas. Pārklājiet un novietojiet malā, līdz pasniegšanai.
  7. Viegli sagrieziet laša fileju apmēram 1 cm kubiņos. To ir vieglāk sagriezt, ja lasi uz dažām minūtēm ievieto saldētavā, lai tas sacietē.
  8. Pirms pasniegšanas ielieciet lasi bļodā un pārlejiet to ar sojas mērci un citronu sulu.
  9. Pasniegšanai vidēji lielā bļodā ielieciet dažas karotes rīsu. Pievieno garšvielas, lasi, avokado, gurķi, ingveru, sīpolus, nori loksnes, grauzdētās sezama sēklas un melnās sezama sēklas.