LAŠA PANKŪKAS
4 porcijas
Sastāvdaļas:
- 1 tējkarote cepamais pulvers
- 40 g griķu milti
- 25 g kausēts sviests
- 100 ml crème fraîche
- nedaudz kaperi
- 1 viegli sakulta ola
- 2 sakultas olas
- 1 citrons
- olīveļļa
- 40 g kviešu milti
- 1 šķipsniņa sāls
- 200 ml paniņas
- Nedaudz sasmalcinātas svaigas dilles (dažas dekorēšanai)
- 350 g kūpināts lasis
Gatavošana:
- Sajauc crème fraîche ar dillēm un kaperiem. Iespeiž citronu un pievieno garšvielas.
- Bļodā iesijā griķu miltus, kviešu miltus un cepamo pulveri.
- Sajauc olu un paniņas un pēc tam saputo miltos.
- Iemaisa izkausēto sviestu.
- Uzkarsē lielu pannu uz vidējas uguns.
- Cepiet pankūkas 2 minūtes no katras puses vai līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.
- Pannā uz mazas uguns sakuļ olas ar sviesta gabaliņu.
- Pasniedziet pankūkas ar kūpinātu lasi, olu kulteni un crème fraîche ar izspiestu ar citronu un apkaisītu ar dillēm un melnajiem pipariem.