LAŠA PANKŪKAS

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1 tējkarote cepamais pulvers
  • 40 g griķu milti
  • 25 g kausēts sviests
  • 100 ml crème fraîche
  • nedaudz kaperi
  • 1 viegli sakulta ola
  • 2 sakultas olas
  • 1 citrons
  • olīveļļa
  • 40 g kviešu milti
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 200 ml paniņas
  • Nedaudz sasmalcinātas svaigas dilles (dažas dekorēšanai)
  • 350 g kūpināts lasis

Gatavošana:

  1. Sajauc crème fraîche ar dillēm un kaperiem. Iespeiž citronu un pievieno garšvielas.
  2. Bļodā iesijā griķu miltus, kviešu miltus un cepamo pulveri.
  3. Sajauc olu un paniņas un pēc tam saputo miltos.
  4. Iemaisa izkausēto sviestu.
  5. Uzkarsē lielu pannu uz vidējas uguns.
  6. Cepiet pankūkas 2 minūtes no katras puses vai līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.
  7. Pannā uz mazas uguns sakuļ olas ar sviesta gabaliņu.
  8. Pasniedziet pankūkas ar kūpinātu lasi, olu kulteni un crème fraîche ar izspiestu ar citronu un apkaisītu ar dillēm un melnajiem pipariem.