BURKĀNU ZUPA
8 porcijas
Sastāvdaļas:
- 1 ēdamkarote sojas krējums
- 1 ēdamkarote neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa
- 1 vidējs sīpols, sasmalcināts
- 1 selerijas kāts, sasmalcināts
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- 1 tējkarote sasmalcināts svaigs timiāns vai pētersīļi
- 5 glāzes sasmalcināti burkāni
- 2 glāzes ūdens
- 4 glāzes dārzeņu buljons
- ½ tējkarotes sāls
- svaigi malti pipari pēc garšas
Gatavošana:
- Katliņā uz vidējas uguns sakarsē krējumu un eļļu.
- Pievieno sīpolu un seleriju; vāra, laiku pa laikam maisot, līdz tas ir mīksts. Apmēram 4 līdz 6 minūtes.
- Pievienojiet ķiplokus un timiānu (vai pētersīļus); vāra maisot apmēram 10 sekundes.
- Iemaisa burkānus.
- Pievieno ūdeni un buljonu; uzkarsē līdz zupa sāk vārīties.
- Samaziniet siltumu, lai uzturētu vieglu vārīšanos temperatūru. Vāriet apmēram 25 minūtes.
- Sasmalciniet zupu blenderī.
- Garšai pievieno sāli un piparus.