BURKĀNU ZUPA

8 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1 ēdamkarote sojas krējums
  • 1 ēdamkarote neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa
  • 1 vidējs sīpols, sasmalcināts
  • 1 selerijas kāts, sasmalcināts
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 tējkarote sasmalcināts svaigs timiāns vai pētersīļi
  • 5 glāzes sasmalcināti burkāni
  • 2 glāzes ūdens
  • 4 glāzes dārzeņu buljons
  • ½ tējkarotes sāls
  • svaigi malti pipari pēc garšas

Gatavošana:

  1. Katliņā uz vidējas uguns sakarsē krējumu un eļļu. 
  2. Pievieno sīpolu un seleriju; vāra, laiku pa laikam maisot, līdz tas ir mīksts. Apmēram 4 līdz 6 minūtes. 
  3. Pievienojiet ķiplokus un timiānu (vai pētersīļus); vāra maisot apmēram 10 sekundes.
  4. Iemaisa burkānus. 
  5. Pievieno ūdeni un buljonu; uzkarsē līdz zupa sāk vārīties. 
  6. Samaziniet siltumu, lai uzturētu vieglu vārīšanos temperatūru. Vāriet apmēram 25 minūtes.
  7. Sasmalciniet zupu blenderī. 
  8. Garšai pievieno sāli un piparus.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.