BURKĀNU ZUPA

8 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1 ēdamkarote sojas krējums
  • 1 ēdamkarote neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa
  • 1 vidējs sīpols, sasmalcināts
  • 1 selerijas kāts, sasmalcināts
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 tējkarote sasmalcināts svaigs timiāns vai pētersīļi
  • 5 glāzes sasmalcināti burkāni
  • 2 glāzes ūdens
  • 4 glāzes dārzeņu buljons
  • ½ tējkarotes sāls
  • svaigi malti pipari pēc garšas

Gatavošana:

  1. Katliņā uz vidējas uguns sakarsē krējumu un eļļu. 
  2. Pievieno sīpolu un seleriju; vāra, laiku pa laikam maisot, līdz tas ir mīksts. Apmēram 4 līdz 6 minūtes. 
  3. Pievienojiet ķiplokus un timiānu (vai pētersīļus); vāra maisot apmēram 10 sekundes.
  4. Iemaisa burkānus. 
  5. Pievieno ūdeni un buljonu; uzkarsē līdz zupa sāk vārīties. 
  6. Samaziniet siltumu, lai uzturētu vieglu vārīšanos temperatūru. Vāriet apmēram 25 minūtes.
  7. Sasmalciniet zupu blenderī. 
  8. Garšai pievieno sāli un piparus.