BANĀNU MAIZE
10 porcijas
Sastāvdaļas:
- 100 ml kokosriekstu eļļa
- 4 ēd.k mandeļu piens
- ½ tējk sidra etiķis
- 175 g viegls muskovado cukurs
- 3 vidēja lieluma nogatavojušies banāni - biezenis
- 1 tējk vaniļas ekstrakts
- 200 g kviešu milti
- 75 g pilngraudu kviešu milti
- ½ tējk malts kanēlis
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- ½ tējkarote soda
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C ventilatora režīmā vai 160C gāzes režīmā.
- Ieeļļojiet 450 g klaipa formu ar kokosriekstu eļļu un izklājiet to ar cepampapīru.
- Sajauc mandeļu pienu un etiķi.
- Citā bļodā sajauciet 100 ml kokosriekstu eļļas un cukuru, līdz tie ir labi sajaukti.
- Pievienojiet eļļai piena maisījumu, banānus, vaniļu un saputojiet ar rokas mikseri.
- Miltus, kanēli, cepamo pulveri un sodu sajauciet ar ¼ tējkarotes sāls.
- Pievienojiet miltu maisījumu otram maisījumam un kārtīgi samaisiet.
- Lej izklātā veidnē un cep apmēram 45 minūtes līdz gatavībai.
- Sajauciet pūdercukuru ar citrona sulu un pārlejiet šo vegānu banānu kūku.
- Pārkaisa ar banānu čipsiem.