SALDO KARTUPEĻU UN KOKOSRIEKSTU KARIJS
8 porcijas
Sastāvdaļas:
- 4 ēdamkarotes olīveļļa
- 2 lieli sīpoli, pārgriezti uz pusēm un sagriezti šķēlēs
- 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- īkšķa lieluma nomizots ingvers
- 1 tējkarote paprika
- ½ tējkarote kajenas pipari
- 2 sarkanie čili, attīrīti no sēklām un sagriezti šķēlēs
- 2 sarkanie pipari, attīrīti no sēklām un sagriezti šķēlēs
- 250g sarkanais kāposts, sasmalcināts
- 1 kg saldais kartupelis, nomizoti un sagriezti gabalos
- 300g pasta
- 400 ml kokosriekstu piens
- 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviests
Gatavošana:
- Lielā, nepiedegošā pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļu un pievieno sīpolu.
- Viegli apcep sīpolus 10 minūtes, līdz tas ir mīksts.
- Tad pievieno ķiplokus un sarīvē ingveru tieši pannā.
- Iemaisiet papriku un kajēnas piparus un vāriet vēl minūti.
- Uzlieciet pannu atpakaļ uz uguns un pievienojiet vēl 1 ēdamkaroti eļļu kopā ar čili, sarkanajiem pipariem un sasmalcinātiem kāpostiem.
- Gatavojiet apmēram 4-5 minūtes.
- Atlikušo eļļu izmantojiet saldo kartupeļu cepšanai; tas var būt jādara 2 vai 3 partijās atkarībā no pannas izmēra.
- Pagatavojiet saldos kartupeļus apmēram 5 minūtes vai tikai tik ilgi, līdz tie sāk iegūt krāsu pie malām
- Pārlejiet kokosriekstu pienu pār saldajiem kartupeļiem, samaisiet, lai viss sajauktos, un pārklājiet ar vāku. Vāriet 6-8 stundas vai līdz saldie kartupeļi ir mīksti.
- Samaisiet zemesriekstu sviestu ar kariju, labi pievienojiet sāli un piparus un pasniedziet ar kuskusu un sasmalcinātu koriandru, kas izkaisīts virsū.