SALDO KARTUPEĻU UN KOKOSRIEKSTU KARIJS

8 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 4 ēdamkarotes olīveļļa
  • 2 lieli sīpoli, pārgriezti uz pusēm un sagriezti šķēlēs
  • 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • īkšķa lieluma nomizots ingvers
  • 1 tējkarote paprika
  • ½ tējkarote kajenas pipari
  • 2 sarkanie čili, attīrīti no sēklām un sagriezti šķēlēs
  • 2 sarkanie pipari, attīrīti no sēklām un sagriezti šķēlēs
  • 250g sarkanais kāposts, sasmalcināts
  • 1 kg saldais kartupelis, nomizoti un sagriezti gabalos
  • 300g pasta
  • 400 ml kokosriekstu piens
  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviests

Gatavošana:

  1. Lielā, nepiedegošā pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļu un pievieno sīpolu.
  2. Viegli apcep sīpolus 10 minūtes, līdz tas ir mīksts.
  3. Tad pievieno ķiplokus un sarīvē ingveru tieši pannā.
  4. Iemaisiet papriku un kajēnas piparus un vāriet vēl minūti.
  5. Uzlieciet pannu atpakaļ uz uguns un pievienojiet vēl 1 ēdamkaroti eļļu kopā ar čili, sarkanajiem pipariem un sasmalcinātiem kāpostiem.
  6. Gatavojiet apmēram 4-5 minūtes.
  7. Atlikušo eļļu izmantojiet saldo kartupeļu cepšanai; tas var būt jādara 2 vai 3 partijās atkarībā no pannas izmēra. 
  8. Pagatavojiet saldos kartupeļus apmēram 5 minūtes vai tikai tik ilgi, līdz tie sāk iegūt krāsu pie malām
  9. Pārlejiet kokosriekstu pienu pār saldajiem kartupeļiem, samaisiet, lai viss sajauktos, un pārklājiet ar vāku. Vāriet 6-8 stundas vai līdz saldie kartupeļi ir mīksti.
  10. Samaisiet zemesriekstu sviestu ar kariju, labi pievienojiet sāli un piparus un pasniedziet ar kuskusu un sasmalcinātu koriandru, kas izkaisīts virsū.