Meksikāņu vistas un laima zupa
6 porcijas
Sastāvdaļas:
- 1 dubultā vistas krūtiņa bez ādas ar kauliem
- 2 burkāni, sagriezti 4 gabalos
- 1 selerijas kāts, sagriezts 4 gabalos
- 1 sīpols, nomizots un sagriezts ceturtdaļās
- ½ tējkarotes košera sāls
- 2 ēdamkarotes svaiga laima sula
- 8 redīsi, plānās šķēlēs
- 1 halapenjo (čili piparu pāksts), plānās šķēlītēs
- 1 avokado, kubiņos
- 1 glāze svaigas koriandra lapas
Gatavošana:
- Ielieciet vistu, burkānus, seleriju un sīpolu vidējā katliņā un ielejiet klāt 7 tases ūdens vai tik daudz, lai pārklātu vistu.
- Pievieno sāli.
- Liek uz vidēji lielas uguns un uzvāra.
- Samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un vāriet uz lēnas uguns, līdz vista ir gatava. Apmēram 25 minūtes.
- Izņemiet vistu. Izkāš buljonu un liek atpakaļ katliņā.
- Sagrieziet vistu kumosa lieluma gabaliņos un pievienojiet atpakaļ buljonam.
- Ja nepieciešams, uzsildiet vēlreiz. Iemaisa laima sulu.
- Sadaliet zupu pa bļodiņām. Virsū uzber redīsus, halapenjo, avokado un koriandru.