Meksikāņu vistas un laima zupa

6 porcijas
Sastāvdaļas:

  • 1 dubultā vistas krūtiņa bez ādas ar kauliem
  • 2 burkāni, sagriezti 4 gabalos
  • 1 selerijas kāts, sagriezts 4 gabalos
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts ceturtdaļās
  • ½ tējkarotes košera sāls
  • 2 ēdamkarotes svaiga laima sula
  • 8 redīsi, plānās šķēlēs
  • 1 halapenjo (čili piparu pāksts), plānās šķēlītēs
  • 1 avokado, kubiņos
  • 1 glāze svaigas koriandra lapas
Gatavošana:

  • Ielieciet vistu, burkānus, seleriju un sīpolu vidējā katliņā un ielejiet klāt 7 tases ūdens vai tik daudz, lai pārklātu vistu.
  • Pievieno sāli.
  • Liek uz vidēji lielas uguns un uzvāra.
  • Samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un vāriet uz lēnas uguns, līdz vista ir gatava. Apmēram 25 minūtes.
  • Izņemiet vistu. Izkāš buljonu un liek atpakaļ katliņā. 
  • Sagrieziet vistu kumosa lieluma gabaliņos un pievienojiet atpakaļ buljonam. 
  • Ja nepieciešams, uzsildiet vēlreiz. Iemaisa laima sulu.
  • Sadaliet zupu pa bļodiņām. Virsū uzber redīsus, halapenjo, avokado un koriandru.