LĒCU SALĀTI

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 4 glāzes ūdens
  • sāls
  • 1 ¼ glāzes lēcas
  • 2 lielas maltas ķiploka daiviņas
  • 2 lieli sasmalcināti (plūmju) tomāti
  • ½ glāzes sasmalcināti sarkanie sīpoli
  • ½ glāzes sasmalcināta zaļā paprika
  • 1 mazs sasmalcināts zaļais čili pipars
  • 1 citrons, izspiests sulā
  • 1 tējkarote citrona miziņa
  • 1 sasmalcināts mazs burkāns
  • ½ glāze melnās olīves
  • ¼ glāze sasmalcināts svaigs koriandrs
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • ¼ glāzes augstākā labuma olīveļļas

Gatavošana:

  1. Katliņā uz lielas uguns uzvāra ūdeni un sāli. Nepārtraukti maisot, ūdenī ielej lēcas.
  2. Samaziniet siltumu līdz minimumam, pārklājiet un vāriet lēcas uz lēnas uguns, līdz tās ir mīkstas, bet joprojām saglabā savu formu. Apmēram 30 minūtes.
  3. Labi notecina.
  4. Pārvietojiet lēcas maisītāja traukā, iemaisiet ķiplokus, tomātus ar sēklām, sarkano sīpolu, zaļo papriku un čili.
  5. Pievienojiet 1 citrona sulu un 1 tējkaroti miziņas.
  6. Sajauc sasmalcinātu burkānu, olīves un koriandru.
  7. Olīveļu kopā ar sāli un pipariem iemaisa salātos.
  8. Visu samaisa.
  9. Liek ledusskapī uz vismaz stundu, lai garšas sajaucas.
  10. Pirms pasniegšanas salātus vēlreiz samaisa un, ja nepieciešams, pievieno vēl citrona sulu vai olīveļļu.